AKTUALITÁSOK
Asztrológia előadás

2019. A Merkúr éve! - asztrológia előadás

2018. Nyári Jóga és Asztrológia tábor

TAVASZI ÉBREDÉS

Szinasztria tanfolyam

2018.-A Vénusz éve! Asztrológia előadás

ŐSZI NAPFORDULÓ - asztrológia előadás

ORVOSI ASZTROLÓGIA TANFOLYAM!

NYÁRI TIBETI HANGTÁLAS RELAXÁCIÓK!

ASZTRO-TAROT TANFOLYAM

KÜLÖNLEGES LEHETŐSÉG!

ASZTRO-TAROT TANFOLYAM MISKOLCON!

2016. JÚLIUS 11.-14.-21. 17:00-19:00 óra


 

Már elindultak a jelentkezések a nyári Asztro-tarot tanfolyamra! Ne maradj le róla, jelentkezz te is!
 

Ez a tanfolyam neked szól, ha:

• már rendelkezel némi asztrológiai tudással és szeretnéd azt bővíteni a Tarot kártyák gazdag szimbólumvilágával.
• már ismered a Tarot kártya lapjait és szeretnéd felfedezni a lapok asztrológiai jelentését is.
• csak most szeretnél megismerkedni ezekkel az ősi rendszerekkel.

A kurzus mindenki számára nyitott!

           Az asztrológiai által ismert és használt jegyek és bolygók szimbolikája teljessé teszi a Tarot kártyák értelmezését. Ez a kurzus ötvözi az asztrológia és a Tarot több ezer éves jelképrendszerét. 
           A tanfolyam során a Tarot kártya 22 lapos Nagy-Arkánumának teljes szimbolikáját és annak az asztrológiában használt 12 házra (életterületre) való kirakási módszerét, valamint annak gyakorlati kiértékelését sajátíthatod el! 

Vezeti: Soós Tímea asztrológus

Helyszín: Miskolci Himalájai Jóga Központ
Miskolc, Győri kapu 24/A.

A tanfolyam díja: 7500.- (a három alkalom)
+ 500.- a 60 oldalas asztro-tarot jegyzet!

Gyere és vegyél részt az asztro-tarot kurzuson!

A tanfolyamra való jelentkezés és bővebb információ:

Mobil: 06-30-6560457 (Soós Tímea)
miskolcijogaegy@chello.hu


www.asztromiskolc.hu

ASZTROLÓGIA MŰHELY

 

ASZTROLÓGIA MŰHELY MUNKA MISKOLCON!

 

Szeretettel várok minden olyan érdeklődőt, aki már rendelkezik valamilyen alapszintű asztrológiai ismerettel.

 

A következő alkalom témája: PERSZONÁROK – a bennünk élő 12 archetípus tudat alatti mozgatórugói!

 

A következő alkalom: 2016. április 15., péntek 17:00-19:00 óra

 

Mivel az órákon elsősorban a gyakorlati alkalmazás kerül középpontba, ezért kérek minden résztvevőt, hogy hozza el saját radixát!

 

Vezeti: Soós Lászlóné Tímea asztrológus

 

Helyszín: Miskolc, Győri kapu 24/A. (A Miskolci Himalájai Jóga Tradíció központja)

 

Részvételi díj: 2500 Ft.

 

A jelentkezők magas létszáma valamint a terem befogadóképességének korlátai miatt előzetes bejelentkezés szükséges!
Jelentkezni a 06-30-6560457-es mobilszámon vagy a miskolcijogaegy@chello.hu e-mail címen lehet!

Szeretettel várok minden régi és új résztvevőt!

 

 

 

 

ASZTRO-MŰHELY

Asztrológia előadás.

Aktuális Bolygóállások

 

Aktuális bolygóállások:

2015. November 08.

A Vénusz belép a Mérleg jegyébe.

A Vénusz személyjelölő bolygó. Fortuna Minor, vagyis a kis szerencse bolygója. A Vénusz hatása alatt általában kellemes és szép dolgok állnak: szeretet, szerelem, harmónia, szépség, vonzalom, béke, az ízlés, az önelfogadás, megfelelni akarás, a nőiesség, a művészetek és művészi érzék. A Vénusz a vágyak felkeltője. Különösen a fiatal nők és általában a nőiség vénuszi jellegű. Az anyagiakhoz, a pénzhez való viszonyulást is ő mutatja.

A Vénusz a Mérleg jegyben domicil (uralmi) állású. A saját jegyében a Vénusz megnyerő, kedves, harmonikus és szélsőségektől mentes. Érzelmileg kiegyensúlyozottabbak leszünk. Vonzódunk a kellemes és szép dolgokhoz, ezért vásárlásink során olyan dolgokat is vehetünk, a mikre valójában nincs is szükségünk. Nehezebben mondunk nemet és ezzel konfliktusba kerülhetünk önmagunkkal. Vigyázzunk saját lelki egyensúlyunkra!

Ez az állás december 05-ig tart.

 

 

ASZTRO-MŰHELY

KEZDŐ ASZTROLÓGIA TANFOLYAM

Asztrológia és jóga tábor!

2015. A Jupiter éve

2015. A Jupiter éve!

 

Asztrológia előadás

 

2015. január 17. szombat 17:00 óra

 

 

Előadó: Soós Tímea asztrológus

 

Helyszín: Miskolci Himalájai Jógaközpont

(Miskolc, Győri kapu 24/b. )

 

Részvételi díj: 900 Ft.

 

Szeretettel várunk mindenkit!

 

Bővebb információ: 06-30-6560457

 

     Asztrológia érthetően

 

 

blog.asztromiskolc.hu

2014. március 01.-től elindult az

ASZTROLÓGIA ÉRTHETŐEN BLOG!

elérhető: blog.asztromiskolc.hu

Folyamatosan bővülő és változatos tartalom!

POZITÍV GONDOLKODÁS

Néhány gondolat a „pozitív gondolkodásról”

Mottó:

„Aki minden nehézségével vállalja, az a valósággal együtt megnyeri az egészet.”

Hamvas Béla

 

      Asztrológusként azzal kell kezdenem, hogy a Vízöntő kor elején tartunk. Vannak viták, hogy pontosan mikor is kezdődött, de ebbe ne menjünk bele, mert most nem ez a fontos.  Egy-egy korszakváltás nem megy egyik napról a másikra. Ha azt vesszük alapul, hogy egy világhónap, mely egy világkorszaknak felel meg, 2160 év, akkor két korszak közötti átmenet több tíz évig, hanem százig is eltarthat. A Halak korszak véget ért és elkezdődött egy újabb. Mi most ennek a változásnak a kellős közepén szültettünk, élünk és halunk meg. Mint minden átmenet ez is eléggé nehéz és zavaros. A régi dolgok összeomlóban vannak, az új meg még nem működik! Ez egy szükségszerű és elkerülhetetlen létállapot. Az alkímia transzmutációnak hívja.

      A régi meghal, hogy helyt adjon az újnak. Csakhogy ez az új még nem született meg. Jelenleg az egyre csak növekvő számú „forgatókönyveket” látjuk. Az, hogy hosszú távon melyik válik be, majd a gyakorlat megmutatja. Gyümölcséről ismerkszik meg a fa! Elképesztően sok a vadhajtás mindenfelé! Éppen ezért a mai embernek mindenekelőtt a legnagyobb szüksége a megkülönböztető képesség kifejlesztésére van. Az indiai hagyomány ezt, vivékának hívja. Rendkívül ébernek kell lenni, ahhoz, hogy meg tudjuk különböztetni a valódit a hamistól! Számtalan tévút létezik, igazság viszont csak egyetlen egy van!

     Az a tudás, mely egykoron beavatottról beavatottra szállt, - nos, az ma bármelyik könyvesboltban 2-3000 Ft-ért megvásárolható. Megvásárolható? Valóban? Előttünk minden mester (Jézus, Buddha, Mohamed, Lao-ce stb.) idióta volt, mert nem a világi javak megszerzésére törekedett és egész életében a lemondást valamint a meditációt gyakorolta. Ma elég pár könyvet megvenni vagy beiratkozni egy hétvégi tanfolyamra?

     Pár évvel ezelőtt, egy asztrológus barátommal néztük az egyik nagy könyvesbolt kirakatára felragasztott óriásplakátot, melyen egy új könyvet reklámoztak, Titok címmel. A barátom rám nézett és megkérdezte:

  • Te, szerinted miféle titok lehet az, amit egy ekkora óriásplakáton reklámoznak?    

Hát, semekkora. A valódi tudás sosem volt a tömegeké. Egész egyszerűen azért, mert az nem népszerű. Viszont, a Titokra milliók ráharaptak!

     Ez a fajta ezoterikus mázzal leöntött üzleti vállalkozás csupán arról beszél, hogyan érhetjük el vágyainkat, álmainkat, ha elég kitartóak vagyunk. A valódi pozitív gondolkodás nem arról szól, hogy, hogyan legyen sok pénzem, nagy autóm, nagy házam és egy minden vágyamat kielégítő társam! Emberek! Ébresztő! Ilyeneket a Sátán ígér! Ez maga a megkísértés. Az ördögnek mindig is jobb volt a marketingje. Régen az Ego vágyainak kiélésére boszorkány-praktikákat alkalmaztak. Ez is az, csak modernebb kifejezéseket használnak. Alkalmazkodtak a korhoz. Ez valójában fekete mágia! Aki anyagi dolgokhoz köti elméjét, tévúton jár. Aki anyagi dolgokhoz köti mások elméjét, bűnt követ el!

     A valódi pozitív gondolkodás lényege az, hogy tudatában vagyok azzal a valósággal, hogy minden, ami velem történik, értem van, engem tanít. A fehér mágia az, hogy másokat segítesz, saját üdvük elérésében. Hogy önfeláldozó vagy, hogy semmit nem magadnak akarsz. Hát ez nem hangzik túl jól, igaz?

      Ami az elmémben van, az vagyok én is. Ki vagyok én, ha folyton csak anyagi dolgok megszerzésén jár az agyam? Persze mindig csak pozitívan, hiszen én megérdemlem, hiszen én nem tettem semmi rosszat! Mindig jól akarunk járni. Elgondolkodtál azon - hogy amiket kérsz a Sorstól, Istentől, a Teremtőtől – Te, mit ajánlottál fel értük? A Sátán nem kér sokat. Csak majd a legvégén. A lelkedet. Eladnád a lelked egy rozsdásodó autóért, egy öregedő, házsártos társért, egy házért, amit majd esetleg elvisz a bank? Az emberek többsége nagyon olcsón túlad a lelkén, mert rövid távon gondolkodnak.

      Mi a „titok”? Az, hogy csak az lehet valódi Mágus, vagyis csak az képes másoknak teremteni, aki hiteles életet él, egységben önmagával! Vagyis csak az tud adni, akinek van miből. Nem tudom a másik ember könnyeit letörölni, ha én magam is szomorú vagyok! A semmiből nem lesz semmi. Szerezd vissza képességedet a valódi teremtésre! Minden, amit adni akarsz másoknak, légy te magad, valósítsd meg és semmit ne tarts meg belőle!

 

2014 - Boldog Új Esztendő!

2014. január 01. A világi újév kezdete

 

Mottó:

„Meg kell tanulni szeretettel végezni a kötelességeinket. Az élet alapelve az, hogy másoknak adunk. Ez a felszabadulás egyetlen útja.” Swami Rama

2014. a Szaturnusz éve lesz. Ezért, szerintem kiemelkedően fontos, hogy az  új esztendő első napján 5 bolygó áll majd a Bak jegyében, melyet maga a Szaturnusz ural.

A Nap, a Hold, a Merkúr, a Vénusz, melyek személyjelölő bolygók és a Plutó, mely egyike a szuperior bolygóknak. 

A Bak jegy, negatív pólusú, mely passzív, befogadó, reagáló. Távol áll tőle a harsányság, bőbeszédűség és a rugalmasság. Hajlamos negatívabbnak látni a dolgokat, mint amilyenek azok valójában, pesszimista és depresszióra hajlamos. A négy személyjelölő bolygó ebben a jegyben elég nagy befolyást gyakorol a közérzetünkre ezekben a napokban! Sőt időjárás szempontjából is fagyokra, hidegre, kemény januárra számíthatunk. Persze inkább januárban legyen hideg, mint nyáron…

Az öt bolygó közül a Holdnak a leggyorsabb a keringési ideje, így Ő csak két napot tölt el a Bak jegyében. A Hold mindenkire befolyással van, hiszen a napi hangulatunkat, érzelmeinket, viselkedésünket mutatja. A Hold a hétköznapokat szimbolizálja. Miután a Bak jegy a Hold exil (száműzött) jegye, ezért harmonikus Hold-hatásról nem lehet beszélni. Érzelmi zárkózottság, hidegség, merevség, megbízhatóság, szívósság, céltudatosság, visszafogottság jellemzi. Mivel jelen esetben nem túl jó sugárzásokat kap, ezért egyesek, akiknek van valamilyen Bak érdekeltségük a születési képletük alapján: „Szemrebbenés nélkül keresztülgázol mindenen, faarccal képes átlépni bárkinek a hulláját, csakhogy célját elérhesse.” – Dr. Balogh Endre. Akinek nem inge, arról lepereg, mint kacsa tolláról a víz! Bár egy kis önvizsgálat még senkinek nem ártott…    

A Nap január 20-ig fog a Bak jegyben állni. Ebben az időszakban a természet látszólag meghal. Valójában legbelül felkészül az újjászületésre. Nekünk is a természetnek ezt a rendjét kellene követnünk! Visszavonulni a világi dolgokból!

A Merkúr viszonylag rövid időt tölt itt, január 11-én átlép a Vízöntő jegyébe. Ez az állás segíti a csendes elvonulást, magányt, elmélyedést, befelé fordulást. Erősíti a logikus gondolkodást és növeli realitásérzékünket.

A Vénusz a Bak jegyében még retrográdba (hátráló) is fog fordulni, így eléggé sokáig, március 05-ig ebben a jegyben fejti ki hatását. A Vénusz a Fortuna Minor, vagyis a Kis Szerencse bolygója. A művészetek, szépség, nőiesség, kedvesség, érzelmek és az anyagiakhoz való viszonyunkat szimbolizálja, többek között. A Bak jegyében érzelmi zárkózottságot, az érzelmi spontaneitás hiányát jelzi. Az anyagi érdekek előtérbe kerülnek. A végletekig letisztult formák, egyszerűség, puritánság jellemzik.

A Plutó, mint szuperior, nem az egyéni, sokkal inkább a tömegsors alakulásában vesz részt. Keringési ideje kb. 250 év, így felfedezése óta (1920) még nem tett meg egy teljes kört az ekliptikán. Éppen ezért még nincs közvetlen tapasztalatunk a Bak jegyében kifejtett hatásait illetően. Csak következtetni tudunk a jegy és bolygó analógiái alapján, ill. abból, hogy, amikor utoljára itt járt, akkor hogyan hathatott.

2008. januárjában lépett be a Plutó a Bak jegyébe, ezzel egy lavinát indítva el, amit a köznyelv gazdasági válságnak hív. Azóta tisztán látjuk, hogy nem csak a gazdaságot érintő átalakulásról van szó. A Plutó 16 évig lesz a Bak jegyében. Mivel ő a teljes átalakulás, vagyis a metamorfózis szimbóluma, ezért rombolva épít. Ebben áll kettős természete. Az alapokig le kell rombolni a régit, az elavultat, azt, ami már nem működik. De ez a rombolás nem öncélú vagy haszontalan. Szükséges, ahhoz, hogy az a terület melyen az átalakulásnak végbe kell mennie, újjászülethessen! Éppen ezért az első nyolc évben a romboló fázis tart, majd a második nyolc év az újjászületésről fog szólni. Amint ebből a kis írásból kiderül 2014-ben még a romboló fázisnál tart a Plutó…

Egy kis történelem:

Legutóbb az 1760-as években állt a Plutó a Bak jegyben. Akkor hirdette Rousseau „vissza a természethez” filozófiáját. Ha jól belegondolunk ez a gondolat napjainkra talán az egyetlen lehetséges kiutat jelenti az emberiség számára a végromlás elkerülésére!?

 

AKTUÁLIS BOLYGÓÁLLÁSOK - 2014. FEBRUÁR 09.

2014. február 09-én a Halak jegyében álló Merkúr retrográd (hátráló) mozgásba kezd.

 

 

Retrográd (hátráló) mozgásnak nevezzük azt a jelenséget, amikor a Földről nézve egyes égitestek időnként úgy látszanak, mintha visszafelé haladnának az Ekliptikán. Ennek oka az égitestek és a Föld haladási sebességének különbözősége. (A bolygók a Nap körül keringenek, mi viszont a szintén mozgó Földről nézzük őket.) Az égitestek akkor hátráló mozgásúak, amikor pályájuk közelebb van a Földhöz.


A retrográd bolygó hatása erősebb a direkt (előrehaladó) bolygóénál, de inkább kedvezőtlen módon. Általában lelassítja a dolgokat. Hatása annyiban kedvezőtlen, hogy a nehéz fényszögeket, negatív erőket felerősíti, a kedvező hatásokat pedig lassítja. Tehát pl. egy születési képletben álló retrográd bolygó segítő fényszögei lehetséges, hogy nem fiatal korban fejtik ki kedvező hatásukat, hanem inkább az élet második felében.
 

Ha a retrográd bolygó valamilyen tulajdonságra hat, akkor ez a tulajdonság, vagy képesség is lassan fog kibontakozni.

Akinek sok retrográd bolygó van a horoszkópjában (3 vagy több), az nehezebben találja meg a helyét a világban, hajlamos a befelé fordulásra, arra, hogy a saját útját járja.

 

A mostani retrográd Merkúr általánosan hat, mindenkire, természetesen az egyén születési képletének tükrében.
 

Retrográd Merkúr:

A gondolkodás és a kommunikáció területén adódhatnak nehézségek. Az emberi kapcsolatokat is érinti ez a negatív hatás, nehezebben értjük meg egymást, problémás lehet az érzékelés, a tanulás is. A mozgásban és közlekedésben valamint a kereskedelemben is okozhat gondokat. Félreértések a kommunikációban, hibás szerződések, helyesírási hibák, balesetek.

Pozitív ajánlás: ez az állás nagyobb odafigyelést, koncentráltságot igényel tőlünk. Figyeljünk jobban egymásra, önmagunkra, gondoljuk át mondandónkat. Nézzük át írásainkat, mielőtt elküldjük, ügyeljünk a helyesírásra (e-mail, levél stb.). Figyeljünk arra, mit írunk alá, az üzleti életben a szerződéseket alaposan meg kell vizsgálni. Mielőtt lelépünk a járdáról nézzünk szét, legyünk körültekintőek. Utazás előtt, ellenőrizzük utazásunk pontos időpontját, az időjárást is érdemes előre megnézni vagy azt, hogy van-e elég benzinünk. Ha van rá mód, akkor halasszuk el az utazást. Vásárlások alkalmával (a Vízöntő Merkúrnál különösen az elektronikai cuccokra érvényes), legyünk alaposak, esetleg próbáljuk ki az árut. Személy szerint azt javaslom, hogy az elektronikai, ill. informatikai kütyük vásárlását halasszuk el kb. 3 héttel. Talán tudunk élni nélkülük még pár hétig. A Merkúr hátráló mozgása március 25-ig tart.


 

BOLDOG ÚJ ESZTENDŐ!

Boldog Új Esztendő!

 

Asztrológusként minden évben bajban vagyok január 01-én, amikor az új esztendővel kapcsolatban kérdeznek. Ugyanis ez csak egy közös megegyezéssel született naptári dátum. Ráadásul az évszázadok során az aktuális vallási vagy éppen politikai érdekek szerint folyton változott.

Január 01. Minek a kezdete? Az saját, személyes  évemnek biztosan nem, hiszen mindenkinek születésnaptól születésnapig tart a szolár éve és én áprilisban születtem.

A téli napforduló idén december 21-ére esett. Ez is egy fontos dátum, ha már az idő minőségénél tartunk.

Az asztronómiai újév akkor kezdődik, amikor a Nap belép a Kos 0°-ára, az un. tavaszpontra. Köznyelven ez a meteorológiai tavasz kezdete.

Tehát valójában semmi nem ér véget december 31-én és semmi nem kezdődik január 01-én. Vagyis, ez így nem egészen igaz. Mert mi a valóság? Amit mi valóságként észlelünk az egy nagyon-nagyon szubjektív dolog. Éppen ezért megengedhetem magamnak, hogy mivel emberek milliói hisznek a január 01-i újévben, a nagy váltásban, a „tiszta lappal indulunk” mítoszában, az önámító fogadalomtételek időszakában, ezért asztrológusként én is megosszak néhány gondolatot a 2014-es esztendővel kapcsolatban!

Az első ilyen gondolat, hogy január 01-től a Szaturnusz évét kezdjük. Aki kicsit ért az asztrológiához az tudja, hogy túl sok optimizmusra nincs okunk. A Szaturnusz egy Sorsjelölő bolygó, az Infortuna Major, a Nagy Szerencsétlenség bolygója. Jól hangzik, igaz?  Ő hivatott a feladatot, korlátokat, keretet, gátat, akadályokat, felelősséget, céltudatosságot, kitartást, fegyelmet, pontosságot, időt, keménységet stb. szimbolizálni. Ha nincs meg a kellő belső korlát, akkor külsőt hoz. Ráadásul ha hozzávesszük azt a tényt,  hogy egészen 2014. decemberéig a Skorpió jegyében áll. Nos… Jobban szeretném ezt az esztendőt Balin tölteni. (És most nem viccelek…)

A másik fontos dolog amely január 01-ével kapcsolatos, az aznapi aktuális bolygóállások! Ugyanis Miskolcra vetítve a képet, éppen 5 db bolygó fog a Bak jegyében állni. A Bak jegy ura a Szaturnusz, melynek analógiáit fentebb már címszavakban, röviden összefoglaltam…  Nap, Hold, Plutó, Merkúr stellium mellett a jegy végén még a Vénusz is ott áll. Sok empátiára, érzelemre ne számítsunk…

(A Bak Vénusz egyébként is megér majd egy egész bekezdést, mert retrográdba (hátráló) fordul és egészen március 06-ig „boldogít” majd minket! )

            Visszafogottság, befelé fordulás, semmi pazarlás, következetesség… Szóval valóban csendes és békés Boldog Új Esztendőt Kívánok mindenkinek!

 

Megnyílt a Himalája Jóga Meditációs Központ Miskolcon!

2012. szeptember 01-én megnyitott a Himalája Jóga Tradició Központja Miskolcon!

 

Az órarend a www.jogamiskolc.hu honlapon található!

 

Cím: Miskolc, Győri kapu 24./b.

(A DIGI TV mögött)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!