AKTUALITÁSOK - POZITÍV GONDOLKODÁS

Néhány gondolat a „pozitív gondolkodásról”

Mottó:

„Aki minden nehézségével vállalja, az a valósággal együtt megnyeri az egészet.”

Hamvas Béla

 

      Asztrológusként azzal kell kezdenem, hogy a Vízöntő kor elején tartunk. Vannak viták, hogy pontosan mikor is kezdődött, de ebbe ne menjünk bele, mert most nem ez a fontos.  Egy-egy korszakváltás nem megy egyik napról a másikra. Ha azt vesszük alapul, hogy egy világhónap, mely egy világkorszaknak felel meg, 2160 év, akkor két korszak közötti átmenet több tíz évig, hanem százig is eltarthat. A Halak korszak véget ért és elkezdődött egy újabb. Mi most ennek a változásnak a kellős közepén szültettünk, élünk és halunk meg. Mint minden átmenet ez is eléggé nehéz és zavaros. A régi dolgok összeomlóban vannak, az új meg még nem működik! Ez egy szükségszerű és elkerülhetetlen létállapot. Az alkímia transzmutációnak hívja.

      A régi meghal, hogy helyt adjon az újnak. Csakhogy ez az új még nem született meg. Jelenleg az egyre csak növekvő számú „forgatókönyveket” látjuk. Az, hogy hosszú távon melyik válik be, majd a gyakorlat megmutatja. Gyümölcséről ismerkszik meg a fa! Elképesztően sok a vadhajtás mindenfelé! Éppen ezért a mai embernek mindenekelőtt a legnagyobb szüksége a megkülönböztető képesség kifejlesztésére van. Az indiai hagyomány ezt, vivékának hívja. Rendkívül ébernek kell lenni, ahhoz, hogy meg tudjuk különböztetni a valódit a hamistól! Számtalan tévút létezik, igazság viszont csak egyetlen egy van!

     Az a tudás, mely egykoron beavatottról beavatottra szállt, - nos, az ma bármelyik könyvesboltban 2-3000 Ft-ért megvásárolható. Megvásárolható? Valóban? Előttünk minden mester (Jézus, Buddha, Mohamed, Lao-ce stb.) idióta volt, mert nem a világi javak megszerzésére törekedett és egész életében a lemondást valamint a meditációt gyakorolta. Ma elég pár könyvet megvenni vagy beiratkozni egy hétvégi tanfolyamra?

     Pár évvel ezelőtt, egy asztrológus barátommal néztük az egyik nagy könyvesbolt kirakatára felragasztott óriásplakátot, melyen egy új könyvet reklámoztak, Titok címmel. A barátom rám nézett és megkérdezte:

  • Te, szerinted miféle titok lehet az, amit egy ekkora óriásplakáton reklámoznak?    

Hát, semekkora. A valódi tudás sosem volt a tömegeké. Egész egyszerűen azért, mert az nem népszerű. Viszont, a Titokra milliók ráharaptak!

     Ez a fajta ezoterikus mázzal leöntött üzleti vállalkozás csupán arról beszél, hogyan érhetjük el vágyainkat, álmainkat, ha elég kitartóak vagyunk. A valódi pozitív gondolkodás nem arról szól, hogy, hogyan legyen sok pénzem, nagy autóm, nagy házam és egy minden vágyamat kielégítő társam! Emberek! Ébresztő! Ilyeneket a Sátán ígér! Ez maga a megkísértés. Az ördögnek mindig is jobb volt a marketingje. Régen az Ego vágyainak kiélésére boszorkány-praktikákat alkalmaztak. Ez is az, csak modernebb kifejezéseket használnak. Alkalmazkodtak a korhoz. Ez valójában fekete mágia! Aki anyagi dolgokhoz köti elméjét, tévúton jár. Aki anyagi dolgokhoz köti mások elméjét, bűnt követ el!

     A valódi pozitív gondolkodás lényege az, hogy tudatában vagyok azzal a valósággal, hogy minden, ami velem történik, értem van, engem tanít. A fehér mágia az, hogy másokat segítesz, saját üdvük elérésében. Hogy önfeláldozó vagy, hogy semmit nem magadnak akarsz. Hát ez nem hangzik túl jól, igaz?

      Ami az elmémben van, az vagyok én is. Ki vagyok én, ha folyton csak anyagi dolgok megszerzésén jár az agyam? Persze mindig csak pozitívan, hiszen én megérdemlem, hiszen én nem tettem semmi rosszat! Mindig jól akarunk járni. Elgondolkodtál azon - hogy amiket kérsz a Sorstól, Istentől, a Teremtőtől – Te, mit ajánlottál fel értük? A Sátán nem kér sokat. Csak majd a legvégén. A lelkedet. Eladnád a lelked egy rozsdásodó autóért, egy öregedő, házsártos társért, egy házért, amit majd esetleg elvisz a bank? Az emberek többsége nagyon olcsón túlad a lelkén, mert rövid távon gondolkodnak.

      Mi a „titok”? Az, hogy csak az lehet valódi Mágus, vagyis csak az képes másoknak teremteni, aki hiteles életet él, egységben önmagával! Vagyis csak az tud adni, akinek van miből. Nem tudom a másik ember könnyeit letörölni, ha én magam is szomorú vagyok! A semmiből nem lesz semmi. Szerezd vissza képességedet a valódi teremtésre! Minden, amit adni akarsz másoknak, légy te magad, valósítsd meg és semmit ne tarts meg belőle!