FŐZŐTANFOLYAM
FŐZŐTANFOLYAM
Elmélet:
1. alkalom (alapismeretek):
- A természetes táplálkozás alapelvei (12 pont).
- Az egészséges konyha alapanyagai. Mi helyett, mit használjunk?
- A reggeli-ebéd-vacsora aranyszabályai. A szervóra.
- Félreismert ételeink. (só, cukor, méz, tej, ligh termékek, szója, édesítőszerek, hús, kávé, tea, olaj, margarin, vaj, főzőtejszín)
2. alkalom (sav-bázis egyensúly):
- Lúgosítás.
- Régi ételek új köntösben. (pl.: főzelék másként)
- Csíráztatás.
- Folyadékbevitel. (A víz!)
- Hiánypótlás: vitaminok és ásványi anyagok egyensúlya a szervezetben.
3. alkalom (vércsoport szerinti diéta):
- Vércsoport szerinti diéta.
- Mindennapi kenyerünk! Gabonák (gabonakonyha), pelyhek, lisztek, kásák. Az egészséges müzli.
- Fűszerek-gyógynövények. Gyógyító tápanyagok.
- Adalékok a különböző élelmiszerekben.
4. alkalom (egyensúly-természetes rend)
- Asztro-gasztro. Évszakok szerinti táplálkozás. A hét napjai!
- Böjtölés aranyszabályai. A szervezet kitisztítása. (ayurvéda)
- Természetes tartósítás. Aszalás, befőzés, fagyasztás.
- Komplettálás. (Mit – mivel?)
- Ételintolerancia (pl.: lactóz, glutén stb.)