RECEPTEK
Halava

 

Padlizsán pástétom

Vöröslencse pástétom

 

 

 

 

Búzacsíra pástétom

Hamis tepertőkrém

HAMIS TEPERTŐKRÉM

 

 

 

Hozzávalók:

  • bio szezámmag
  • tengeri só
  • vaj

A szezámmagot egy felforrósított serpenyőben barnára pirítjuk és összekeverjük egy csipet sóval. Kávédarálón megdaráljuk és összedolgozzuk a vajjal.

Zabkorpás palacsinta

A jógahétvégén a Vega-büfé favoritja a zabkorpás palacsinta volt!

                           

 

 

Íme a recept:

 

-1,5 dl tej

-10 dkg zabkorpa...

-1 tojás

-csipet só

-1 e.k. cukor vagy édesítő

1 citrom reszelt héja

-1 t.k. fahéj

 

A hozzávalókat összekeverjük, állni hagyjuk 15 percig. A tészta kicsit sűrűbb lesza rendes palacsinta tésztánál. Mivel a zabkorpa "leül" az aljára, minden adag sütése előtt át kell keverni. Pár csepp olajat teszünk a teflonba és lehet sütni. Nem kell neki sok idő, ahogy elkezd barnulni a széle, már lehet is megfordítani.

 

1 db kb. 82 kcal