Halava |
|
Padlizsán pástétom |
|
Vöröslencse pástétom |
|
Búzacsíra pástétom |
|
Hamis tepertőkrém |
HAMIS TEPERTŐKRÉM
Hozzávalók:
A szezámmagot egy felforrósított serpenyőben barnára pirítjuk és összekeverjük egy csipet sóval. Kávédarálón megdaráljuk és összedolgozzuk a vajjal. |
Zabkorpás palacsinta |
A jógahétvégén a Vega-büfé favoritja a zabkorpás palacsinta volt!
Íme a recept:
-1,5 dl tej -10 dkg zabkorpa... -1 tojás -csipet só -1 e.k. cukor vagy édesítő 1 citrom reszelt héja -1 t.k. fahéj
A hozzávalókat összekeverjük, állni hagyjuk 15 percig. A tészta kicsit sűrűbb lesza rendes palacsinta tésztánál. Mivel a zabkorpa "leül" az aljára, minden adag sütése előtt át kell keverni. Pár csepp olajat teszünk a teflonba és lehet sütni. Nem kell neki sok idő, ahogy elkezd barnulni a széle, már lehet is megfordítani.
1 db kb. 82 kcal
|