RECEPTEK - PADLIZSáN PáSTéTOM

Hozzávalók:

 

  • 2 db közepes padlizsán
  • olaj
  • biovegetta
  • őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek. mustár
  • 2 ek. citromlé

 

A padlizsánt, héjával együtt, sütőben puhára sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, így a héja könnyen lehúzható. Forró olajban 3 gerezd fokhagymát megfuttatunk, majd az összevágott sültpadlizsánt beleforgatjuk, biovegetával és őrölt borssal ízesítjük. Pár percig hagyjuk sülni. Egy műanyag edényben 10 dkg vajat, egy evőkanál mustárt és kb. 2 evőkanál citromlevet teszünk. Erre öntjük rá a sült padlizsánt. Össze turmixszoljuk!