ZODIÁKUSJEGYEK - VÍZÖNTŐ
BEJELENTKEZÉS
Név:
E-mail:

A Vízöntő hava

Január 21. – Február 19.

 

 

A Vízöntő jegy a Szaturnusz uralma alatt áll és analóg az Uránusszal. A Levegő elem Szilárd energiahasználatú jegye.

Jelmondata: Szabadság, függetlenség, testvériség! (A francia forradalom jelszavaival analóg) 

A Vízöntő számára, mivel levegős jegy, az emberi kapcsolatok közül a barátság a legfontosabb. Ezért képes párkapcsolatában is inkább barátként viselkedni. Mivel nehezen viseli a kereteket, korlátokat, ezért a házasság intézményét nem az ő számára találták ki. Ha mégis megpróbálják megkötni, birtokolni, akkor elmenekül. Ilyenkor jól jön valami hobbi vagy baráti társaság ahová eljárhat. A motorozás és extrém sportok kedvelője. A jó taktika az, ha párja folyton tolja és megadja számára a szabadságot, mert akkor majd magától akar jönni. A család olyan számára, mint hajónak a kikötő. Egy biztos, stabil pont, ahová mindig vissza lehet térni. Állandóan változtat, mert azt érzi, hogy ami van, az nem jó. „Ha bent van, ki akar menni, ha kint van, be akar jönni.” Rendkívül eredi és találékony. A tudományos világ tele van vízöntőkkel. Sosem nyugszik, mindig többre, szebbre, jobbra, nagyobbra, újabbra stb. törekszik. Örök elégedetlenség jellemzi. Ha rádöbben arra, hogy amit folyton kívül keres, tulajdonképpen belül van, akkor „megvilágosodik”. Nem tiszteli a hagyományokat, mindenben a különlegeset keresi. Nem viseli el az alá-fölé rendeltséget, felbont minden hierarchiát..

Diszharmonikusan: Kapcsolataiban bizalmatlan, túlzottan zárkózott. Anarchista, forradalmár. Semmilyen tekintélyt nem tisztel. A rosszul megélt vízöntőség a kiszolgáltatottság megélését eredményezi. Ilyenkor nem akar „felnőni” és felelősséget vállalni az életéért, sorsáért. Szélsőséges esetben drogfüggővé válhat. Túlzott másságra való törekvése devianciákat eredményez nála.

Életfeladata az, hogy megtanulja a valódi szabadság az, ha belső korlátokat tud felállítani. Ezáltal nem kell folyton külső korlátokat kapnia. Fel kell ismernie, hogy ha semmilyen korlát nincs, az anarchia és nem szabadság!

A Vízöntő szülő nem a tradicionális tekintélyelvű szülő-gyerek kapcsolatra törekszik. Sokkal inkább barátja, játszótársa gyermekének. Gyakran túl nagy szabadságot enged, mivel ő maga nehezen viseli a kötöttségeket és szeret jönni-menni, ezért kevés ideje marad gyermekére. Egy föld jegyű gyermek nehezen éli meg lazaságát, rendszertelenségét.

A Vízöntő gyermek: Az összes jegy közül az egyik legnehezebben kezelhető, öntörvényű. Nem viseli el a korlátokat, szabályokat. Ha korlátozzák még jobban lázad! Értelmes és okos. Ami érdekli abban elmélyül, azonban ha valami nem érdekli szinte lehetetlen rávenni, hogy foglalkozzon vele. Mindig választási lehetőséget kell biztosítani számára, mert ha ő dönthet, akkor a választott korlátot sajátjának éli meg és nem kényszernek!  

A Vízöntő betegségek: A lábszár és bokaízület területe tartozik hozzá. Ezzel együtt a vegetatív idegrendszer és hipofízis. A csonttörések és balesetek is ide tartoznak. Ritmuszavarok, görcsök, hirtelen rohamok, epilepszia, tic, központi idegrendszerrel összefüggő betegségek. A vírusos fertőző betegségek, melyek közösségben terjednek.

Vízöntő hivatások: Pilóta, informatikus, kalandor, feltaláló, ideggyógyász, asztrológus, karikaturista, extrém sportoló, villanyszerelő.

Híres Vízöntők: Carl Gustav Jung, Jennifer Aniston, John Travolta.