ZODIÁKUSJEGYEK - SKORPIÓ
BEJELENTKEZÉS
Név:
E-mail:

 

A Skorpió hava

Október 23. – November 22.

 

A Skorpió jegy a Mars uralma alatt áll. A Víz elem Szilárd energiahasználatú jegye.

Jelmondata: Én elengedek! Én meghalok! 

A Skorpió az állatöv egyik legellentmondásosabb és legszélsőségesebb jegye. A szilárd víz, tulajdonképpen jég. Ezért érzelmileg nagyon rideg, zárkózott tud lenni. A Mars hatása miatt, azonban ott van a másik véglet a mindent felperzselő szenvedély. Nagyon érzékeny, érzelmes, mély érzésű csak kifelé jégpáncéllal védi magát. Szereti az ölelést, simogatást, ezzel tudjuk a jeget felolvasztani! Nagyon fél a vesztéstől és haláltól, ezért nem képes elengedni. Sem érzelmileg sem tudatilag. Így nem képes elfelejteni egy-egy régi sérelmét sem. Évtizedes tüskéket, sértődéseket képes hordozni magában. Nagyon nehezen nyílik meg és enged közel magához valakit. Viszont ha megszeret valakit ott a másik végletet fogja megélni. Érzései ösztönösek, szenvedélyesek, erős a nemiség befolyása, érzéki. Féltékeny típus. Éles eszű, analizáló, ravasz. A Skorpió okkult jegy, így vonzódik minden olyan dologhoz, mely elmélyülést, lelkiséget, komoly elkötelezettséget kíván.

Diszharmonikusan bosszúálló és erőszakos. Még akkor is árt a másiknak, ha ő maga veszít. A modora nagyon nyers, bántó. Kifejezetten utálatos, szúrós, tüskés tud lenni. Ha nem képes a belső magányt jól megélni, akkor kaktusz személyisége miatt előbb-utóbb a külsőleg válik magányossá. Még gyermekei sem nyitnak rá ajtót idősebb korában. A Skorpió hajlamos a depresszióra és az öngyilkosságra. Ez elég sokáig tarthat, mivel a legszívósabb jegy. Makacssága miatt hosszasan „kiélvezheti” a magányt. A Skorpió másik komoly diszharmóniája a szexualitásban nyilvánulhat meg. Vagy teljesen képes lemondani róla, mely a frigiditást és impotenciát jelenti vagy átcsaphat a másik végletbe, mely a kéjenc analógia.

Életfeladata az, hogy megélje a belső magányt, ez a remete analógia. El kell fogadnia, hogy a másik nem azt érezi, nem azt gondolja, amit Ő. Saját, belső útját kell megtalálnia és azon járni. A külvilágban nem fog stabilitást találni sem anyagi sem érzelmi szinten. Ezért fontos számára az elengedést megtanulni. Megjelenik a lélek kutatása. Az igazi siker az önmagunk felett aratott győzelem. Fel kell szabadulni a létezés korlátai alól. Ez pedig csak a belső úton át vezet. Az út csak egyedül járható, nincs útitárs. Az elvonult meditáció, lecsendesíteni a lélek hangjait.

A Skorpió szülőnek szélsőséges lehet a kapcsolata gyermekével. Vagy nagyon szoros érzelmi kötelék alakul ki köztük vagy egyáltalán nem beszélnek közös nyelvet. Kérlelhetetlen tud lenni. Vigyáznia kell, nehogy ártson ezzel érzékenyebb lelkű gyermekének.  

A Skorpió gyermek az egyik legkezelhetetlenebb. Öntörvényű. Szeretettel, odaadással és nagy figyelemmel lehet nevelni. Nagyon érzékeny. Érdeklődő és odafigyelő. Hamar önállóvá válik. Sokat kérdez, mindennek tudni akarja az okát. Fontos, hogy minden kérdésére őszintén válaszoljunk. Nem lehet lerázni és megérzi ha kitérő vagy nem valós magyarázatot adunk kérdésére!  

A Skorpió betegségei: A nemi szervek és a gáttájék a Skorpió hatása alá tartozik. A vastagbél és a végbél, melyek az elengedés szimbólumai is ide tartoznak. A sorvasztó, leépüléssel járó betegségek. A halál analógiája a Skorpió jegyhez tartozik. Ha ezen felül tud emelkedni, akkor kitűnő gyógyító és regeneráló képessége van! 

Skorpió hivatások: Átlát az emberi játszmákon és maszkokon, ezért jó minden olyan hivatásban, ahol a titkokat kutatják. Nyomozó, kém, kutató, pszichológus tipikus Skorpió hivatások. Olyan terület is neki való, ahol a halál és elmúlás van jelen. Így temetkezési vállalkozó, sírásó. Pap, gyógyító. Szexuálpszichológus, nőgyógyász,urológus, kórboncnok. Prostituált.

Híres Skorpiók: Demi Moore, Winona Ryder, David Schwimmer, Popper Péter, Latinovics Zoltán.