ZODIÁKUSJEGYEK - BIKA
BEJELENTKEZÉS
Név:
E-mail:

A Bika hava

Április 21. – Május 21.

 

A Bika jegy a Vénusz uralma alatt áll. A Föld elem Szilárd energiahasználatú jegye.

Jelmondata: Én birtoklok! 

      A Bika fő mozgatórugói a kedélyes, biztonságos, élvezetekkel teli élet. Szép és értékes tárgyak megszerzése és gyűjtése. Feladata az, hogy megtanulja a rugalmasságot, megtanulja az elengedést, ismerje fel hol a helye, és ne legyen mohó. Legfőbb analógiái a birtoklás, biztonságra való törekvés, gyarapodás, termékenység, gyakorlatiasság, állhatatosság, kitartás, nyakasság, lassúság, kényelmesség, művészies, jó ízlés.  

    Gondolkodása ösztönös, tárgyilagos, kitartó, alapos, visszafogott, gyakorlatias, makacs, dogmatikus, önfejű, materialista.

      Érzés világa, mivel nem vizes jegyről van szó, így ragaszkodó, hűséges, természet közeli, gyengéd, birtokló, féltékeny, élveteg. Cselekvése türelmes, megbízható, lusta, makacs, gazdaságos, visszafogott, tunya. Életigenlő és biztonságkereső magatartás jellemzi. Szereti az esztétikus, szép dolgokat.

     A Bika számára a négy alapvetően fontos dolog: jókat enni, inni, aludni és szerelmeskedni! Ő az egyik legerotikusabb, legbujább jegy. Ennek megfelelő a testalkata is. Gömbölyű, húsos, zömök, kerekded arccal.

      Szereti a természetet. Minden Bika családi házra vágyik kisebb vagy nagyobb kerttel. Kényelemszerető nyárspolgár.

Diszharmonikusan: Csak a saját anyagi jóléte kerül előtérbe. Ez a „nyárspolgár” szintje. A legalsó szinten pedig már csak az anyagi élvezetek dominálnak. Ez pedig az „élvhajhász” analógia, mely kizárólag a testi örömökről szól. Testrésze a nyak, ez konokságot, nyakasságot eredményezhet.

Életfeladata: A Bika az érzelmi és anyagi biztonságra törekszik. A Bika felső szintje az anyag nélküli biztonság megteremtése. Az anyagot nem lehet teremteni, hiszen az van! A Bika lényege, hogy nekem nem lehet. Sosem a saját anyagi biztonságáról szól. Vagyis én mások anyagi biztonságát vagyok képes megteremteni. A sajátom pedig másoktól (külvilág) függ.

A Bika szülő: A birtokló szeretet jellemzi. Hajlamos tulajdonként kezelni gyermekét. Elsősorban anyagi dolgokkal halmozza el. A Bika számára ajándék a gyermek, ezért megpróbál minden tőle telhetőt megtenni érte, anyagi szinten mindent megad neki. Gondoskodó, aggódó, birtokló. Nehezen hagyja felnőni gyermekét. Az elengedés nagyon nehezen megy számára!

A Bika gyermek: A Bika gyermek a legnyugodtabb gyerekek közé tartozik. Szelíd, csendes, békés, mosolygós. Az összes jegy közül a leginkább igényli az anyai testközelséget, a szoptatást és szeretetünk fizikai megnyilvánulását. Simogatásból, ölelgetésből, kényeztetésből és pusziból sosem kaphat túl sokat. Ő az, aki nagyra értékeli, ha édesanyja magára köti egy hordozókendőben, hisz akkor egy percre sem kell elválniuk egymástól.

     A nyugodt, kényelmes, kiegyensúlyozott környezet, a stabilitás és az érzelmi biztonság szintén alapvető szükséglet számára. Ha ezeket megkapja, kedves, barátságos, elégedett csecsemő válik belőle. A Bika gyerek szeret enni, már gyerekként szereti az élet élvezeteit. Nagy szüksége van az állandóságra, a megszokott környezetre, és az előre kiszámítható fix napirendre. Gyűlöli a változásokat! Bármilyen változást nehezen él meg. Kevésbé rugalmas, alkalmazkodó. Tanulásban nem túl gyors észjárású, nehézkesen tanul. Magolós típus. Nehezen tanul, de a tanultakat hosszú távon elő tudja hívni!

A Bika betegségek: A Bika „gyenge” pontja a torka. Nyakon belül minden a Bikához tartozik. Minden ami a torokkal kapcsolatos probléma, arra hajlamos. Mandulagyulladás, pajzsmirigy megbetegedései, nyaki nyirokcsomók, garat, nyelőcső, hangszalagok. A Bikáknak gyakran vannak súlyproblémái. A felvétel, leadás egyensúlyában lévő zavarok. Életfolyamatok szempontjából a nyelés és az ízérzékelés tartozik ide. 

Bika hivatások: Építési vállalkozó, építőanyag kereskedő, festő mázoló, dekorátor, ékszerész, aranyműves, mesterszakács, földműves, banktisztviselő, banki alkalmazott, tőzsdeügynök, birkózó, súlyemelő, műgyűjtő, kertész, pék.

Híres Bikák: Sigmund Freud, William Shakespeare, II. János Pál Pápa, Osho, David Shuset, Reneé Zellweger, Tony Blair, George Clooney, Andye Macdowell