ZODIÁKUSJEGYEK - SZŰZ
BEJELENTKEZÉS
Név:
E-mail:

 

A Szűz hava

Augusztus 23. – Szeptember 23.

 

 

A Szűz jegy a Merkúr uralma alatt áll. A Föld elem Szilárd energiahasználatú jegye.

Jelmondata: Én analizálok! Én tapasztalok! 

A Szűz a szürke hétköznapok embere. Ő a titkárnő, a könyvelő, tipikus átlagember. Megbízható, precíz, pontos, rendszerező, megfontolt. A Bak után a legtakarékosabb jegy. Csak praktikus, használható dolgokat vásárol, amire szüksége van. semmi extra, felesleges vagy hivalkodó. A külcsín számára nem fontos. Nála a dolgok használati értéke a döntő. Gondolkodása racionális, logikus, elemző. Érzelmeit is folyton racionalizálja, nem képes elengedni magát. A legprűdebb jegy, szépen szemérmesnek mondanánk. Tartózkodó, erényes, hűséges, lojális. Kiszámítható, de egyben számító is. Hosszú távon lehet rá számtani munkában és párkapcsolatban egyaránt. Szerény, alázatos. A dicséretnek örül, de sosem száll el tőle! 

Diszharmonikusan örök elégedetlenség jellemzi. Azt érzi, hogy semmi és senki nem tökéletes. Csak a hibákat látja, az „élő fába is beleköt”. Mindenkinél jobban tud mindent és ezt környezete nehezen viseli. Túlzott pedantériája, tisztaságmániája és hipochondersége miatt a különböző kényszerbetegségekre hajlamos. (Pl.: Monk, aki emiatt kiváló nyomozó, de a hétköznapi életben teljesen el van veszve.) Nem képes lazítani, elengedni, élvezni az életet. Merev, hűvös, rugalmatlan és kicsinyes. Érzelmeit nem vagy csak nagyon nehezen tudja kimutatni. Csak a hideg logika vezérli, túlzott materializmusa érzéketlenné teszik az élet magasabb rendű dolgai iránt. Haszonelvű. Fő kérdése: megéri?

Életfeladata az, hogy megélje a tökéletességet. El kell fogadnia, hogy csak az történhet vele, amire szüksége van. Mindig mindent a tökéleteshez viszonyít, így észreveszi a hibákat. Ezért tartják mások kritikusnak, szőrszálhasogatónak. Ezt a képességet azonban nem azért kapta, hogy másokat idegesítsen, hanem azért, ha látja mi a hiba, akkor tudjon segíteni. Vagyis a Szűz egyik legfontosabb alapfeladata a segítségnyújtás és a szolgálat! Segíteni azonban csak akkor kell, ha kérik. Ugyanis a kéretlenül nyújtott segítséget, nemhogy nem köszönik meg, hanem egyenesen bántónak tartják az emberek, mert szembesíti saját gyengeségével, hibájával.    

A Szűz szülő komoly hibája lehet, hogy alig dicséri meg gyermekét. Ha valamit jól csinál, akkor azt természetesnek veszi, azonban abban a pillanatban, ha valami hibát vét, ráolvassa. Ezzel gyakran erős önbizalomhiányban szenvednek a Szűz jegyűek gyermeki, melyet felnőtt korukban is nehéz lesz átlépni! Gyermekének azt tanítja, hogy csak szorgalommal és kitartó munkával lehet előre jutni.

A Szűz gyermek szereti megtapasztalni a dolgokat, ezért nem fog hallgatni az olyan intésekre, hogy vigyázz, megvág, megüt, megéget, leesel stb. Csak a saját tapasztalataiból tanul és ezekből minél többre vágyik. Csendes, visszahúzódó, inkább megfigyelő típus. Szülei sosem tudják annyira megkritizálni, mint ő saját magát, éppen ezért sokat kell dicsérni, hogy legyen egy kis önbizalma. A legszerényebb jegy. Míg ő maga kritizál, az önmagát ért kritikát nehezen viseli. Nagyon sértődékeny! A legjobb, legszorgalmasabb tanulók közé tartozik. Azonban aminek nem látja értelmét nem csinálja meg.  

A Szűz betegségei: Az emésztőrendszere a leggyengébb. A stressz a gyomrára, vékonybelére (hasmenés) megy rá egyből. Ide tartozik még a hashártya, hasnyálmirigy, rekeszizom megbetegedései. 

Szűz hivatások: könyvelő, minőség ellenőr, pedagógus, könyvkötő, könyvtáros, raktárok, adóellenőr, biztosítási ügynök, kritikus, földmérő, finom műszerész, komornyik. Az egészségügy tele van a Szűz jegy szülötteivel. Precízsége, pontossága, analitikus képessége miatt nagyon jó beosztott. Túlzottan akkurátus, maximalista, nem bírja a kritikát ezért nem való főnöknek. Azt hiszi másnak is a munka a mindene, ezért rossz néven veszi, ha valaki a munkaideje leteltével szeretne a gyerekéért menni az oviba…

Híres Szüzek: Richard Gere, Claudia Schiffer, Agatha Christie, Hugh Grant