ZODIÁKUSJEGYEK - BAK
BEJELENTKEZÉS
Név:
E-mail:

A Bak hava

December 22. – Január 21.

 

 

A Bak jegy a Szaturnusz uralma alatt áll. A Föld elem Kardinális energiahasználatú jegye.

Jelmondata: Célszerűség! 

A földies jellegéből adódóan, materialista szemléletű. Roppant racionális, komoly és kötelességtudó. Szereti a régi, értékálló dolgokat, ezért hagyománytisztelő és konzervatív. Ezt nemcsak gondolkodása, hanem ízlésvilága is tükrözi. A törvényeket ő nem korlátnak hanem biztonsága alappilléreinek tartja. Céltudatos, kitartó és szívós. Környezete ezek miatt véli úgy, hogy fát lehet vágni a hátán. Szorgalmas és megbízható. A rá bízott feladatot elvégzi, ezért kitűnő alkalmazott. A Bakokra hosszú távon lehet számítani. Önfeláldozó barát és hűséges társ. Anyagiakban nem ismer tréfát. A legtakarékosabb jegy, képes akár az aszkétizmusra is ha céljai eléréséről van szó. Érzelmeit képes alárendeli céljainak. Fiatal korában idősebbnek és tapasztaltabbnak tűnik. Később szinte kortalanná válik és bölcsessége miatt értékelhetik nagyra.  

Diszharmonikusan: Negatív tulajdonságai közül keménysége és rugalmatlansága a legszembeötlőbb. Emberi kapcsolataiban érzéketlennek tűnik a többi jegyhez képest. Szigorú, rideg, zárkózott, lekezelően gőgös a modora. Az anyagiak tekintetében igen fukar és számító. A cél nála szentesíti az eszközt, ezért kegyetlennek tűnhet.

Életfeladata az, hogy kitartásával, szorgalmával és akaraterejével mások céljait megvalósítsa. Nem lehet öncélú, viszont másokkal együtt bármit megvalósíthat. Legjobb, ha közös célokért tesz.

A Bak szülő gyakran képtelen kimutatni szeretetét, ezért távolságtartónak hathat a gyermekével való kapcsolatában. Érzelmileg nehezen nyílik meg. Gyakran sajnálja a pénzt bizonyos dolgokra, hiszen ő is felnőtt nélkülük! Bak szülő gyermeke gyakran úgy érzi korlátozzák.

A Bak gyermek: Az összes jegy közül az egyik legjobban kezelhető gyermek. Szorgalmas, amit rábíznak azt végrehajtja. Fontos, hogy célokat adjanak neki, különben ha elhanyagolják feleslegesnek érzi magát és „elkallódhat”.  

A Bak betegségek: ízületi bántalmak, térd, reuma, csontok betegségei, bőrbetegségek, pikkelysömör, szarusodás, lép, szűkületek. Kőképződés, öregséggel együtt járó folyamatok, bélelzáródás, trombózis, hiánybetegségek, hajhullás.

Bak hivatások: Köztisztviselő, építész, kőműves, szobrász, bányász, könyvtáros, régiségkereskedő, kéményseprő, régész, geológus, történész, cipész, alkotmánybíró, órás, éjjeliőr, ortopédorvos, filozófus.

Híres Bakok: Rowan Atkinson, Diane Keaton, Julia Ormond,  Al Capone