ZODIÁKUSJEGYEK - IKREK
BEJELENTKEZÉS
Név:
E-mail:

Az Ikrek hava

Május 22. – Június 21.

 

 

Az Ikrek jegy a Merkúr uralma alatt áll. A Levegő elem Változó energiahasználatú jegye.

Jelmondata: Én gondolkodom! 

     A Változó jellegéből adódik, hogy az Ikrek személyiségében kettősség lakozik. Ezt a kettősséget ő úgy éli meg, hogy rugalmasan alkalmazkodik a körülményekhez. Egy Baknak ez elvtelenségek, szeszélyességet jelent. A levegő elem kitölti a teret, így az Ikrek mindenhez kapcsolódni akar. Kíváncsi, könnyen teremt kapcsolatokat. Jól kommunikál, gyorsan jár az esze, mozgékony, aktív. Sok minden érdekli, ezért hajlamos a felszínességre. Nem képes kitartóan, hosszasan egyetlen dologgal foglalkozni. Nem kötődik semmihez. Sokáig megőrzi rugalmasságát, fiatalos. Intellektuális beállítottságú, érzelemit az értelem vezérli. Kifejezetten társasági lény, nehezen viseli a magányt. Hamar ráun a dolgokra. Gyakran vált munkahelyet, partnert.  

Diszharmonikusan: szétszórt, kapkod, felületes és sokat beszél. Szeszélyes, ezért nehéz a környezetének alkalmazkodni hozzá. Mindent megígér, azt mondja, amit hallani akarnak tőle, majd egészen mást tesz. Ezért terjedt el az Ikrekről az, hogy hazudós.

Életfeladata az életével való Tanítás. Tanítani azonban csak saját példával lehet és nem szavakkal, elvekkel. Ezért mindig a hitelessége lesz felkérdezve. Azt kell mondania, amit gondol, ami a saját meggyőződése és azt kell tennie, amit mond.

Az Ikrek szülő mindennel meg akarja ismertetni a gyermekét. Különórákra és tanfolyamokra járatja. Mellette soha nincs nyugalma a gyermekének, utazások, programok, kirándulások. Ezek miatt a háztartást elhanyagolja. Amikor úgy érzi, átcsapnak feje fölött a hullámok, akkor mindent egyszerre akar megcsinálni.

Az Ikrek gyermek: Hamar megtanul járni és beszélni. Mivel eléggé szeleburdi, ezért ő az, aki mindent eltör, lesodor, nekimegy, elesik. Az Ikrek jegyű gyerekek szoktak végtagtöréseket szenvedni. Mozgékony, kíváncsi, érdeklődő. Nem sokat van egy helyben. Gyermekkorában az Ikrek sok mindent kipróbál. A szülő nehezen tart vele lépést, hamar elfárad mellette.

Ikrek betegségek: a felső végtag, karok, váll, mellkas és tüdő tarozik hozzá. Az érzékszervek megbetegedései: beszédhiba, látás, hallás problémák. Felső légúti megbetegedések, tüdőgyulladás. Mozgásszervi megbetegedések. Idegesség, skizofrénia.

Ikrek hivatások: tanár, kereskedő, üzletkötő, sofőr, nyelvtanár, író, újságíró, riporter, postás, telefonos, optikus, hallásvizsgáló, titkár, fordító, tudósító.

Híres Ikrek: Angelina Jolie, Clint Eastwood