ZODIÁKUSJEGYEK - OROSZLÁN
BEJELENTKEZÉS
Név:
E-mail:

 

Az  Oroszlán hava

Július 22. – Augusztus 23.

 

 

Az Oroszlán jegy a Nap uralma alatt áll. A Tűz elem Szilárd energiahasználatú jegye.

Jelmondata: Én uralkodom! Én teremtek!   

Az oroszlán jelképezi a teremtő energiát, fényt. A leg kreatívabb jegy, tele van életerővel, optimizmussal. A büszkeség és hiúság a két legjellemzőbb vonása, ezért óvatosan kell velük bánni. Ezen tulajdonságok miatt nem süllyed bizonyos szint alá, sem külső megjelenésében, sem viselkedésében. A nem hivalkodó eleganciát kedveli. Soha ne sértsünk meg egy oroszlánt. Gyengéjük, hogy a hízelgésnek nem tudnak ellenállni. „Udvarlással” bármit el lehet náluk érni! Az Oroszlán hölgyek imádják az ékszereket (ami aranyból van). Az Oroszlán férfiak számára pedig rendkívül fontos, hogy milyen márkájú autóban ülnek, sőt a környezetükben élőket is hajlamosak e szerint értékelni. Az Oroszlánok nagy lábon élnek, még akkor is, ha anyagi helyzetük nem túl fényes. Nemcsak önmagukkal szemben nagyvonalúak, hanem a környezetükben élőkkel is. Ajándékaik sokszor zavarba ejtően értékesek. Egy oroszlánnak ne próbáljunk jelképes ajándékot adni, netán saját magunk gyártotta aprósággal meglepni. Ezektől biztosan meglepődnek és meg is sértődhetnek. Az Oroszlán férfi elvárja, hogy felnézzenek rá, csodálják őt. A pénzzel nem képes takarékoskodni, ezért jobb ha párja tartja kézben a család pénzügyeit. Az oroszlán nő igazi „first lady” és ennek megfelelő bánásmódot igényel. Ne fukarkodjunk tehát a dicséretekkel!

Diszharmonikusan: Zsarnok. Legfőbb jellemzője a birtokló erőszak. Hajlamos tulajdonként kezelni környezetét. Erőszakkal tartja fenn uralmát. Az az oroszlán, amelyik nem érzi, hogy elismerik, felnéznek rá erőszakkal, (oroszlán)üvöltéssel próbálja kivívni mások tiszteletét. Önelégült, semmi alázat nincs benne. Azt gondolja bármit megtehet, mert ő a főnök, tanár, orvos, családfő stb… Nagyon kicsinyes tud lenni.  

Életfeladata az, hogy másokért uralkodjon, ezért felnézzenek rá. A valódi hatalom, komoly felelősség. A jó „király” szolgálja népét és nem uralkodik rajta! A valódi uralkodás szolgálat! Alázatot kell tanulnia. Ha nincs meg benne a kellő alázat, akkor megalázó élethelyzetekbe kerül. Meg kell értenie, hogy a király nép nélkül senki. Ahogyan a tanár, tanítvány nélkül nem tanár, az orvos pedig beteg nélkül nem lehet orvos.  

Az Oroszlán szülő nem a nagycsalád híve. Általában egy, ritkábban kettő gyermeke születik. Szereti minden figyelmét gyermeke nevelésére fordítani, nem hanyagolja el gyermekét, energiáit nem akarja szétforgácsolni. Büszke gyermekére. Nem túl következetes. Sok mindent megenged gyermekének, azt viszont nem szereti ha engedetlen, nem fogad szót.

Az Oroszlán gyermek: Szeret középpontban lenni. Az oroszlán az egyik leglustább jegy, azonban kerüli a megalázó helyzeteket. A megszégyenülés miatti félelem az mely motiválja tanulmányaiban. Dicsérettel többre megyünk nála, mint büntetéssel. Nagyon vigyázni kell ugyanis arra, nehogy gyáva oroszlánt neveljünk belőle! Született önbizalmát ne törjük le, azonban azt sem szabad hagyni, hogy zsarnokoskodjon. Nagylelkűségét erősítsük. Sose alázzuk meg mások előtt, a nyilvános megszégyenítést nem tudja elviselni.

Az Oroszlán betegségei: Szív, gerinc, agy. Férfinél jobb, nőnél bal szem.

Oroszlán hivatások: minden vezető pozíció, köztársasági elnök (régen király), agysebész, szívsebész, katonatiszt, ékszerész, tanár. Nem igazán alkalmas beosztotti munkakörbe. Ha nem lehet vezető, akkor önállóan dolgozzon.

Híres Oroszlánok: Madonna, Jennifer Lopez, Jean Reno, Barack Obama.