ZODIÁKUSJEGYEK - MÉRLEG
BEJELENTKEZÉS
Név:
E-mail:

 

A Mérleg hava

Szeptember 24. – Október 23.

 

 

A Mérleg jegy a Vénusz uralma alatt áll. A levegő elem Kardinális energiahasználatú jegye.

Jelmondata: Én mérlegelek! Én megfelelek! 

A Mérleg a legszebb jegyek egyike. Szimmetrikus testfelépítése van, arányos, jó ízlésű. Követi a divatot. A Mérleg megpróbál egyensúlyban lenni. Harmóniára, békére törekszik. Nyugodt, vidám és kedves. Fontos számára, hogy mások mit gondolnak róla. Hajlamos felszínesen megítélni másokat.

Nem bírja a magányt. Társaságra vágyik. A Mérleg lételeme a párkapcsolat. Ezért képes benne maradni sokáig egy rossz párkapcsolatban. Jobb egy rossz kapcsolat, mint az egyedüllét. Mondhatni társfüggő. Személyisége kibontakoztatásához szüksége van egy másik emberre, legyen az akár barát, akár szerelmi társ. A levegő elem hatása miatt, fontos számára a beszélgetés, hogy gondolatait kicserélhesse másokkal.

A Mérleg-ember tökéletes lelki egyensúlyra törekszik. A dolgok egyensúlyba hozásának vágyából fakad, hogy hajlik az együttműködésre. S ez egy igen értékes tulajdonsága, mert az emberi együttélés egy békés, hajlékony társsal, sokkal kellemesebb, mint mondjuk egy erőszakossal. Igazságérzete rendkívül fejlett. A Mérleg-ember a dolgokat több oldalról vizsgálja. Mivel törekvése a béke megteremtése és fenntartása, ezért az igazságot is, ha az békétlenségeket eredményezne vagy sértene valakit, csak elfátyolozottan mondja ki, de ha örömöt tud okozni vele, akkor nyíltan beszél. A hangsúlyozottan Mérleg-személyiség: könnyű együtt lenni vele, mert, ő, maga is akarja a társaságot, és kellemes légkört akar teremteni. Szépen berendezett otthonra vágyik. A szépség alatt azonban nem a kínos rendet és a pedáns tisztaságot érti, mert ez fáradságos munkát igényelne, és ez nem lenne számára kellemes.

A Mérleg-ember szívesen elhalasztja elintéznivalóit ha azok kényelmetlenséggel járnak. Úgy gondolja, majd az idő megoldja a dolgokat és kiegyensúlyozza.  Meggyőződése, hogy egy szerencsés tárgyalás, vagy kiegyezés százszorta jobb, mint a harccal kivívott győzelem.

A Mérleg cselekedeteit inkább az érzelem, mint az értelem vezérli, ezért kedélyállapot-hullámzásai is erősek: hol tele van reménnyel, hol meg letörten egy helyben topog. A változatosság utáni vágy is erős benne, ezért szívesen kezd új foglalkozásba. Személyes szabadságára nagy súlyt fektet, és hevesen tiltakozik minden kötöttség ellen, mert az kényelmetlenséggel járna. Erős vonzást érez a könnyű élethez. Nem szeret szembesülni önmagával, nem szeret a dolgok mélyére nézni, mert ott konfliktusok lehetnek. Nyilvánosság utáni vágya és közéleti szereplési kedve hangsúlyozott. A dolgokat több oldalukról, több szempontból is megvizsgálja és igyekszik többféle szempontot, véleményt összhangba hozni, de a béke érdekét szolgáló engedékenysége sok hibának is a forrásává válhat. Rendszerint diplomatikusan és tapintatosan bánik másokkal.

A művészi érzék adja, hogy a zenében teljesen fel tud oldódni. Kitűnő táncos. A valóban kecsesen táncolók többsége a Mérleg-típusból kerül ki. Kézügyessége is igen jó.

Diszharmonikusan: A Mérleg legnagyobb hibája, hogy képtelen dönteni. Állandóan mérlegel, megkérdez mindenkit, mert tökéletes döntést akar hozni. Ezért tétova, határozatlan, nem vállal fel semmit. Nem a valódi arcát mutatja, színt játszik emberi kapcsolataiban. Azt mondja és azt teszi, amit a másik elvár tőle, mindaddig míg meg akar felelni. Azonban amikor már ki akar lépni egy kapcsolatból, nem vállalja fel, hanem elkezd csúnyán viselkedni, hogy a másik küldje el, a másiknak legyen elege a kapcsolatból! Ilyenkor gyakran hangzik el a „kivel éltem én eddig?” kérdés! 180°-os fordulatra képes. Kapcsolataiban gyakran manipulatív. Sokszor késik, rendetlen, szétszórt.

Életfeladata a mindent kitöltő viszonzás nélküli szeretet. Ehhez fel kell vállalnia önmagát, melyre csak akkor képes, ha ismeri és elfogadja magát. Az életünket saját magunkkal éljük le, így nem mindegy milyen viszonyban vagyunk önmagunkkal. A Mérleg jegy szülötteinek el kell fogadniuk saját magukat. Meg kell tanulniuk szeretni magukat! A másik komoly feladatuk örökös megfelelni akarásukból és döntésképtelenségükből fakad. Vagyis meg kell tanulniuk nemet mondani és dönteni.

A Mérleg szülő komoly hibája lehet, hogy nem a valódi arcát mutatja a gyermeknek. Akkor is mosolyog, ha éppen összeomlott az élete. Ez a későbbiek során komolyan visszaüt. A Mérleg szülőnek fontos gyermeke külső megjelenése. Divatosan járatja. Fontos neki mások véleménye. Ezért a tanároknak is mindent megtesz, nem mer ellent mondani, nehogy a gyermekén álljanak bosszút. Kevés ideje van a gyerekre sok a dolga, jön-megy. Nem elég szigorú, túl engedékeny. A Mérleg szülő számára a gyereknevelés kedvtelés, egy kellemes szórakozás. Ritkán alakít ki valamilyen koncepciót, így a gyerek azt csinálhatja, amihez kedve van.

A Mérleg gyermek nagyon szeretetre méltó. Az egyik leglustább jegy, így tanulni vagy rendet rakni sem szeret. Imádja a könnyed, humoros, játékos dolgokat. Nem képes és nem is akar harcolni. Kerül minden konfliktust. Békére, nyugalomra vágyik. Nem szeret egyedül lenni. Kedvessége, kompromisszumképessége miatt nem lehet rá haragudni. Szépsége és kedvessége mindenkit levesz a lábáról. Mindenki szereti, ha figyelnek rá, de a Mérleg jegyű gyereknek ez fokozottan fontos, mert nagy a szeretet iránti igénye. Minél több szóbeli, s testi megerősítést kap, annál harmonikusabb a fejlődése. Ebből következik, hogy megértő, kedves szóra - amelyből érzi a szeretetet - jobban hajlik, mint a szigorra, verésre. A kiabálás kizökkenti lelki egyensúlyából.

A Mérleg betegségei: A Mérleghez tartozik a kismedence rész. Leggyengébb szerve a vese, mely páros szerv, mely a párkapcsolatot szimbolizálja! Könnyen felfázik, ezért vigyáznia kell a petefészkére, húgyhólyagjára. leggyakoribb betegségei a bőrproblémák, esztétikai hibák, diabetes, vénák megbetegedési, nemi betegségek. Nőknél petefészek, férfiaknál herék.   

Mérleg hivatások: színész, művész, előadó, manöken, diplomata, stylist, jogász, lakberendező, ékszerész, reklám manager.

Híres Mérlegek: Kate Winslet, Sting, Gwyneth Paltrow, Hugh Jackman