ZODIÁKUSJEGYEK - NYILAS

A Nyilas hava

November 22. – December 21.

 

 

A Nyilas jegy a Jupiter uralma alatt áll. A Tűz elem Változó energiahasználatú jegye.

Jelmondata: Én hiszek! 

A Változó jellegéből adódik, hogy a Nyilas személyiségében kettősség lakozik. Egyszer tele van önbizalommal, hittel, optimizmussal, lelkesedéssel. Máskor pedig kishitű és önbizalom hiányos. Kudarckerülése miatt ritkán fejezi be a dolgokat, így nem kell szembesülnie a végeredménnyel. Utólag elmondhatja, ha akartam volna biztosan sikerült volna. A szellemiség fontosabb számára, mint a gyakorlat. Idealizmusa és naivitása gyakran keserű csalódáshoz vezet. Szalmaláng típus, pillanatok alatt fellelkesül és ugyanilyen hamar megunja a dolgot, ezért igényli a változatosságot. Túlfejlett az igazságérzete. Fontos számára az önkifejezés, önmegvalósítás. Szeret jól élni, a pénzhez azonban nem ért. Gyakran esik túlzásokba. Laza és spontán, mely komoly gondokat okozhat egy mindent előre megtervező partner mellet. Nagyon kreatív, tele van ötletekkel, melyeket nem képes kivitelezni. Mindig kell mellé valaki, aki megvalósítja azokat.

Diszharmonikusan: beképzelt, nagyképű, sznob, arrogáns, képmutató. Az embereket nem valódi értékük szerint ítéli meg, hanem a státuszuk szerint.

Életfeladata a Hit, elsősorban önmagában. A hitet nem lehet tanulni, az vagy van, vagy nincs. A kiteljesedett Nyilas etikusságával, optimizmusával, lendületével, önbizalmával másoknak is hitet ad!

A Nyilas szülő hajlamos túlzott elvárásokat támasztani gyermekével szemben. Nagy hangsúlyt kap az erkölcsi nevelés. Mindezek mellett nagy szabadságfokot is ad gyermekének.

A Nyilas gyermek: Ha célját nem éri el hamar, elkeseredik és megtorpan, ezért rövid távú célokkal lehet leginkább kitartásra ösztönözni. Rendkívüli kedvességével leveszi a szülőt a lábáról, ezért nehéz őt megbüntetni. Türelmetlen, mozgékony, jó szívű, nagyon kedves és előzékeny, tanulásban lusta. Kívánja mások rokonszenvét.  Kezdeményező, egyénisége van, és a humora sem utolsó.

Nyilas betegségek: a csípő és comb területe. Szervei: máj, méregtelenítő szervek, szénhidrát-anyagcsere. Beépülés és növekedési folyamatok. Zsírszövet. Daganatok, duzzanatok, elhízás.

Nyilas hivatások: politikus, jogász, ügyvéd, bíró, filozófus, teológus, művész, asztalos, tanár, vívó, manager de válhat belőle szélhámos is.

Híres Nyilasok: Christina Aguilera, Brad Pitt

Magyarország tradicionálisan a Nyilas jegyéhez tartozik!