AKTUALITÁSOK - AKTUÁLIS BOLYGÓÁLLÁSOK - 2014. FEBRUÁR 09.

2014. február 09-én a Halak jegyében álló Merkúr retrográd (hátráló) mozgásba kezd.

 

 

Retrográd (hátráló) mozgásnak nevezzük azt a jelenséget, amikor a Földről nézve egyes égitestek időnként úgy látszanak, mintha visszafelé haladnának az Ekliptikán. Ennek oka az égitestek és a Föld haladási sebességének különbözősége. (A bolygók a Nap körül keringenek, mi viszont a szintén mozgó Földről nézzük őket.) Az égitestek akkor hátráló mozgásúak, amikor pályájuk közelebb van a Földhöz.


A retrográd bolygó hatása erősebb a direkt (előrehaladó) bolygóénál, de inkább kedvezőtlen módon. Általában lelassítja a dolgokat. Hatása annyiban kedvezőtlen, hogy a nehéz fényszögeket, negatív erőket felerősíti, a kedvező hatásokat pedig lassítja. Tehát pl. egy születési képletben álló retrográd bolygó segítő fényszögei lehetséges, hogy nem fiatal korban fejtik ki kedvező hatásukat, hanem inkább az élet második felében.
 

Ha a retrográd bolygó valamilyen tulajdonságra hat, akkor ez a tulajdonság, vagy képesség is lassan fog kibontakozni.

Akinek sok retrográd bolygó van a horoszkópjában (3 vagy több), az nehezebben találja meg a helyét a világban, hajlamos a befelé fordulásra, arra, hogy a saját útját járja.

 

A mostani retrográd Merkúr általánosan hat, mindenkire, természetesen az egyén születési képletének tükrében.
 

Retrográd Merkúr:

A gondolkodás és a kommunikáció területén adódhatnak nehézségek. Az emberi kapcsolatokat is érinti ez a negatív hatás, nehezebben értjük meg egymást, problémás lehet az érzékelés, a tanulás is. A mozgásban és közlekedésben valamint a kereskedelemben is okozhat gondokat. Félreértések a kommunikációban, hibás szerződések, helyesírási hibák, balesetek.

Pozitív ajánlás: ez az állás nagyobb odafigyelést, koncentráltságot igényel tőlünk. Figyeljünk jobban egymásra, önmagunkra, gondoljuk át mondandónkat. Nézzük át írásainkat, mielőtt elküldjük, ügyeljünk a helyesírásra (e-mail, levél stb.). Figyeljünk arra, mit írunk alá, az üzleti életben a szerződéseket alaposan meg kell vizsgálni. Mielőtt lelépünk a járdáról nézzünk szét, legyünk körültekintőek. Utazás előtt, ellenőrizzük utazásunk pontos időpontját, az időjárást is érdemes előre megnézni vagy azt, hogy van-e elég benzinünk. Ha van rá mód, akkor halasszuk el az utazást. Vásárlások alkalmával (a Vízöntő Merkúrnál különösen az elektronikai cuccokra érvényes), legyünk alaposak, esetleg próbáljuk ki az árut. Személy szerint azt javaslom, hogy az elektronikai, ill. informatikai kütyük vásárlását halasszuk el kb. 3 héttel. Talán tudunk élni nélkülük még pár hétig. A Merkúr hátráló mozgása március 25-ig tart.