ZODIÁKUSJEGYEK - HALAK
BEJELENTKEZÉS
Név:
E-mail:

A Halak hava

Február 19.-Március 20.

 

A Halak jegy a Jupiter uralma alatt áll és analóg a Neptunusszal. A Víz elem Változó energiahasználatú jegye.

Jelmondata: Egységben vagyok! 

A Halak, mivel vizes jegy nagyon erős érzelmi beállítottságú. Ő a legérzékenyebb és legsérülékenyebb jel, egyben a legbefolyásolhatóbb is. A hétköznapokban nehezen boldogul. A Halak a legezoterikusabb jegy, erős médiumi hajlammal rendelkezik. Jók a megérzései, de könnyen elbizonytalanodik. Romantikus, vágyakozó és naív. Szereti a költészetet. Roppant fantáziadús, a történéseket szereti kiszínezni, gyakran túloz. A Halak jegy legfőbb analógiái: lelkiség, önzetlenség, őszinteség, önfeláldozás, segítőkészség, hangulatiság, együttérzés, változékonyság, sokoldalúság, alkalmazkodás. Álmodozó, nem gyakorlatias. Mindig kell mellé valaki, akire felnézhet, akire számíthat, akivel megélheti az egységet! A másikkal együtt teljesedhet ki. A Halak nő nagyon finom, nőies. A Halak férfiak gyakran önzővé válnak, mivel nem képesek önként felvállalni az önfeláldozást, mely az egóról való lemondás lenne. Azt hiszik ez a gyengeség jele, így inkább veszítenek és áldozatként élik meg az áldozatvállalást. Könnyen megbántódik, azonban ő a legmegbocsájtóbb jegy. Könnyen túllép csalódásain.

Diszharmonikusan: Áldozatnak érzi magát és ezért mártírkodik. Állandó panaszaival a környezete idegeire megy és ezért egyre kevésbé keresik társaságát. A Halak gyengesége miatt könnyen fordul tudatmódosító szerekhez, alkohol, kábítószer. Hajlamos mindenfajta szenvedélybetegségre. Gyenge akaraterejű, hajlamos a csalásra, megbízhatatlan.

Én nem bántok senkit, akkor engem sem bántanak. Átadja a személyiséget a külvilágnak, lemond az önérvényesítésről, de ez a lemondás nem tudatos, sokkal inkább a félelemből ered. Ennek következménye az állandó mártír szerep.

 

Életfeladata az, hogy megélje az egységet! A Mistica Unio, az egyesülés élménye. A világ egy és oszthatatlan. Azonban csak olyan egységet tud megtapasztalni a külvilágban, amilyen egységet önmagával kialakít. „Ami bent, az kint.” Ezért elsősorban saját belső testi-lelki-szellemi egységén kell dolgoznia, hogy ugyanezt megtapasztalhassa a külvilágban!  

 

A Halak szülő nagyon odaadó. Nehezen engedi el gyermekét. Túlzott szeretetével „megfojtja”, s ha nem kapja meg a várt viszonzást, könnyen válik érzelmi zsarolóvá.  

 

A Halak gyermek: Az összes jegy közül az egyik legbefolyásolhatóbb gyerek. Nagyon kedves, jóságos, visszahúzódó, halk szavú. Eléggé önállótlan, sokáig nem akar felnőni. Hatalmas fantáziával van megáldva, ezért szereti ha sokat mesélnek neki. Ő is szívesen talál ki történeteket. A Halk gyermek gyakran születik művészi tehetséggel. Főként a zene vonzza őket.

 

A Halak betegségek: Leggyengébb pontja a lábfej és a boka. A szervezet vízháztartása és a nyirok utak tartoznak hozzá. Hajlamos mindenfalta fertőzésre, mérgezésre, nyirokkeringés zavaraira és a  szenvedélybetegségekre.

Életfolyamatok: nyálka termelés.

 

Halak hivatások: Zenész, orvos, ápoló, pszichológus, gyógyszerész, tengerész, halász, betegápolás, egészségügyi személyzet, orvos, ápoló, pszichológus, pszichoterapeauta, gyógyszerész, lelkész, segítő foglalkozások, (“Teréz anya szindróma”), mesék, filmszakma (virtuális valóság), hajózás, matróz, tengerész, halász, zenész, költő, bármixer, kocsmáros, kémikus, virágárus, bűvész, dohányárus, szerencsejáték.

Híres Halak: Bruce Willis, Albert Einstein, Marylin Monroe, Sharon Stone, Arany János